Chokoladekage på 15 min!

Chokoladekage på 15 min!
Print denne artikel

Lækker chokoladekage som er færdig på 15 minutter efter en tur i mikrobølgeovnen!

Chokoladekage micro

10 stykker kage med lækker glasur på 15 minutter

Imponer med hjemmebagt chokoladekage, som kommer i ovnen, efter gæsterne er kommet. Bruger du mikroovnen, kan du lave en lækker, luftigt og velsmagende chokoladekage på under 15 minutter – og det er inklusiv forberedelsestid. En sand lynkage!

Opskriften giver 10 stykker kage.

888x50-ingredienser

  • 100 ml solsikkeolie – og lidt ekstra til at smøre formen
  • 175g sukker
  • 1 dl varmt vand
  • 140g hvedemel
  • 3 spsk kakao
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljesukker

Chokoladekrymmel til pynt

Overtræk:
100g mørk chokolade – skal brækkes i stykker
5 spsk fløde

888x50-trin

  1. Find en form med en diameter på 22 cm. Formen må gerne være silikone, en glasskål eller et fad, der kan tåle at komme i mikroovnen. Smør formen med olie. Put et stykke bagepapir i bunden.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen.
  3. I en lille skål pisker du olie, æg og vand sammen.
  4. Bland de tørre ingredienser i den lille skål. Rør ingredienserne – gerne med håndmixer – til der ikke er klumper i dejen.
  5. Hæld dejen i formen. Slå forsigtigt på bunden af formen for at sikre dig, at der ikke er små luftbobler i dejen. Dæk den smurte form med mikroovnsfilm. Du må ikke bruge husholdningsfilm med mindre, det er angivet på pakken, at det er egnet til brug i mikroovn.
  6. Bag i mikroovnen i 7 minutter ved fuld effekt (800w). Prøv med en kniv eller en kødnål, om kagen er færdig. Giv ellers lidt mere.
  7. Lad kagen hvile ude af formen i 5 minutter.

Til overtrækket
Smelt chokoladen ved mikroeffekt på 600 watt. Sæt tiden til 2 minutter, men rør i chokoladen med 30 sekunders mellemrum. Når chokoladen er smeltet, tilsætter du fløden. Rør godt.
Når kagen er kold, smører du overtrækket ud over kagen. Strø med chokoladespåner.

Kagen kan holde sig frisk i op til 3 dage, hvis du opbevarer den i en lufttæt beholder.

Skriv en kommentar

0 Comments

Ingen kommentarer endnu!

Det kan blive dig der starter samtalen.

Kun registrerede brugere kan kommenterer.